SMS berichten versturen met Hotmail

Als het op Hotmail aankomt, houden de meeste mensen zich bezig met het verzenden van onze e-mail berichten. Maar met de integratie met smartphones heeft de webmail to epassing veel functies toegevoegd waarmee gebruikers sms-berichten naar andere gebruikers kunnen sturen, ongeacht of ze een smartphone hebben of niet. Dit helpt de gebruikers ook bij het gebruik van de sms-service, als hun service netwerk er geen gebruik van maakt.

Om sms’jes te versturen met Hotmail heb je twee dingen nodig:

  1. Het contactnummer van de ontvanger
  2. Het domein van de mobiele telefoonaanbieder (om de gebruiker in staat te stellen een bericht op het mobiele telefoonnetwerk over te dragen)

Zodra u deze informatie heeft, kunt u de onderstaande stappen volgen met dank aan de goede mensen van MSN Klantenservice en zoveel korte berichten verzenden als u wilt:

  1. Gebruik de juiste inloggegevens om in te loggen op uw hotmail-account.
  2. Stel een nieuw bericht op door op de knop “Nieuw” te klikken.
  3. Schrijf een kort bericht met een denkbaar aantal karakters. Voer daarna in het vak “Aan” het 10-cijferige mobiele telefoonnummer van de ontvanger in, gevolgd door “@”, gevolgd door het providerdomein van het mobiele telefoonnetwerk. De Optus is bijvoorbeeld behoorlijk populair in Australië. Daarom kunt u [email protected] schrijven als het detail van de ontvanger.
  4. Voer het onderwerp in; het mag niet meer dan 160 tekens bevatten.
  5. Klik op verzenden en de SMS wordt naar de ontvanger gestuurd.

Het is essentieel dat u uw bericht kort en bondig houdt. Dit zorgt ervoor dat als de ontvanger een middelmatige mobiele telefoon gebruikt, hij het bericht in één keer kan ontvangen. Als het bericht iets te lang is, kunnen er twee dingen gebeuren:

  1. Het bericht kan verloren gaan
  2. Er zijn meerdere berichten nodig om de volledige e-mail te verzenden (wat de leesbaarheid van het bericht zal verstoren)

Mocht u tijdens het doorlopen van bovenstaande stappen tegen een probleem aanlopen, dan kunt u in ieder geval contact opnemen met onze experts via de Gratis Telefoonnummer hotmail. Onze experts zorgen ervoor dat u de SMS veel beter kunt versturen in naast het bieden van extra hulp met betrekking tot elk probleem met betrekking tot de webmailtoepassing.

Leave a Reply