Wat moet ik doen als de installatie van AVG mislukt?

Net als een ander antivirus programma kan AVG-antivirus ook eenvoudig op het systeem worden gedownload en geïnstalleerd. Maar een gebruiker moet de configuratie- of systeemvereisten controleren voordat hij dit programma installeert. De meeste mensen controleren de systeem compatibiliteit niet en beschikken niet over de gewenste software. De gebruiker moet de juiste procedure volgen om deze antivirus te installeren.
Als u een bericht krijgt over een mislukte installatie, probeer dan deze algemene oplossingen om dergelijke problemen op te lossen:

AVG Reset Access Tool gebruiken

1. Sla eerst al uw werk op en sluit vervolgens alle actieve programma’s op het bureaublad.
2. Download nu de AVG Reset Access Tool van de officiële website.
3. Voer het gedownloade bestand uit om verder te gaan met de procedure.
4. Klik op Accepteren om akkoord te gaan met de licentie en selecteer vervolgens de knop Doorgaan om de fix toe te passen.
5. Het systeem wordt opnieuw opgestart en het probleem is opgelost.
AVG Remover gebruiken om een eerdere versie van deze software of onderdelen daarvan te verwijderen
1. Download de tool van de officiële website en voer vervolgens het gedownloade bestand uit.
2. Selecteer Doorgaan wanneer de licentieovereenkomst en het privacybeleid van AVG op het scherm worden weergegeven.
3. Deze tool scant het systeem om alle geïnstalleerde AVG-producten te vinden. Selecteer het product dat u wilt verwijderen en klik op de optie Verwijderen.
4. Selecteer de knop Opnieuw opstarten in het midden onderaan het venster.
5. Wanneer het dialoogvenster Waarschuwing voor bestandsbeveiliging openen op het scherm wordt weergegeven na opnieuw opstarten, klikt u op Uitvoeren om het verwijderen te voltooien.
6. Als u daarom wordt gevraagd, moet u uw computer opnieuw opstarten.

Als foutcode 0x6001f916, 0xe001f90b, 0x6001f90b of 0xe001f916 op het scherm wordt weergegeven, start u uw systeem opnieuw op om de installatie te voltooien om dit probleem te verhelpen.

Als foutcode 0xe001d026 of 0xc00700652 verschijnt, geeft dit aan dat er een andere installatie bezig is. Om dit probleem op te lossen, moet u ervoor zorgen dat er geen andere installatie of update wordt uitgevoerd. Als dit het geval is, stop dan de installatie/update, start het systeem opnieuw op en start de AVG-installatie opnieuw.

Dit waren dus de veelvoorkomende fouten waarvan oplossingen hierboven worden besproken. Als u een ander probleem heeft met betrekking tot deze antivirus, dan zijn wij de externe serviceprovider om dergelijke problemen op te lossen. Belllen avg voor technische ondersteuning en vraag de oplossing van het betrouwbare team. De ingenieurs van dit team zijn goed geïnformeerd en ervaren genoeg om de technische fouten te herstellen. Klanten kunnen op ons rekenen voor directe hulp bij het updaten, verwijderen, opnieuw installeren en alle andere problemen met betrekking tot dit programma.

Leave a Reply